دانلود-تحقیق-در-مورد-تغذیه-ورزشی
دانلود تحقیق در مورد تغذیه ورزشی
فرمت فایل دانلودی: .DOC
فرمت فایل اصلی: doc
تعداد صفحات: 18
حجم فایل: 126 کیلوبایت

 

تحقیق در مورد تغذیه ورزشی

فرمت فایل : ورد- word

قابل ویرایش

تعداد صفحات :   18   صفحه

بخشی از متن :

تغذیه ورزشی

یک ورزشکار حرفه‌ای تا زمانی که نداند چه باید مصرف کند و چگونه و با چه مواد غذایی کلیه نیازهایش را تأمین کند ، موفق نخواهد بود.

امروز ، علم تغذیه یکی از اساسی‌ترین عوامل موفقیت ورزشکاران است. همه انسان‌ها بی‌شک بارها و بارها شنیده اند ، خوانده اند و می دانند که ورزش برای هر بدنی لازم است. و اهمیت ورزش تا حدی است که گفته شده: «عقل سالم در بدن سالم است

مقدار انرژی که فرد ورزشکار به آن نیاز دارد شامل موارد زیر می باشد:

مصرف غذا قبل از فعالیت ورزشی موجب احساس سرحالی و توانایی زیاد می شود ، گرسنگی و ضعف از شما دور شده و انرژی عضلات و مغز مهیا می شود. اگر قبل از فعالیت ، کربوهیدرات مصرف شود ، ذخیره های گلیکوژنی بدن پرشده و در حین ورزش عضلات و مغز ، غذای مورد نیازشان را به راحتی در دسترس دارند و نیاز نیست با سوزاندن چربی ها که زمان زیادی برده ، بدن را خسته می کند ، انرژی مورد نیاز خود را تامین کنند.

خوردن غذا در حین ورزش به حفظ تعادل حرارت بدن و ثبات قند خون کمک می کند ، انرژی عضلات و مغز تجدید شده و خستگی ، دیرترعارض می‌شود.

چه میزان آب باید مصرف شود؟

میزان آب مورد نیاز ، به میزان کالری مصرفی بستگی دارد. به ازاء هر کیلو کالری مصرفی ، 1 تا 1.5 میلی لیتر آب لازم است. مثلاً یک ورزشکار که روزانه 3500 کالری انرژی نیاز دارد بین 3.5 تا 5 لیتر آب نیاز دارد.میزان کالری مورد نیاز ورزشکار در روز 1 یا  1.5 میزان میلی لیترآب مورد نیاز.

دریافت آب کافی مانع از بروز خستگی زودرس شده و ورزشکار فعالیت هایش را به خوبی انجام خواهد داد.

مصرف مایعات قبل از ورزش:

نوشیدن 2 لیوان مایعات ، 2 ساعت پیش از ورزش مفید است.

مصرف مایعات در طول ورزش:

با شروع ورزش به فواصل ، مایعات مصرف شود. مثلاً  زمانی که در زمستان کوهنوردی شدید می‌کنید، حتی اگر هوا سرد است و احساس تشنگی نمی‌کنید  هر نیم ساعت ، 1 لیوان مایعات بنوشید و اگر زمان ورزش ، بیش از یک ساعت است ، از ساعت دوم ورزش هر نیم ساعت 30 تا 60 گرم کربوهیدرات هم مصرف کنید. (مثل یک لیوان چای کمرنگ و یک عدد بیسکویت شیرین)

مصرف مایعات پس از ورزش

پس از ورزش اگر کاهش وزن داشتید به ازاء هر 450 گرم ، نیم لیتر آب بنوشید.در اسکی کردن طولانی نیز به همین ترتیب آب و کربوهیدرات میل کنید.

مواد مغذی اصلی

مواد مغذی اصلی خودشان از سه گروه کربوهیدراتها، چربیها و پروتئینها تشکیل شده اند.

کربوهیدراتها

همان طور که از نامشان پیداست کربوهیدراتها از کربن، هیدروژن و اکسیژن تشکیل شده‌اند. کربوهیدراتها می‌توانند به شکل مونوساکارید یا قندهای ساده نظیر فروکتوز و گلوکز (فرم موجود در خون)، دی ساکاریدها یا دوقندیها مانند ساکاروز (قند نیشکر)، لاکتوز (قند شیر) و مالتوز (قند مالت) و پلی ساکاریدها یا قندهای مرکب مثل نشاسته گیاهان و گلیکوژن (نشاسته حیوانی) باشند. قندهای ساده در آب حل می‌شوند در حالی که قندهای مرکب این چنین نیستند.

بدن برای به دست آوردن سریع انرژی به کربوهیدراتها متکی است. در اینجا تأکید بر روی سرعت تولید انرژی است، زیرا اگرچه پروتئین و چربی هم می‌توانند انرژی تولید کنند اما به هیچ‌وجه به اندازة کربوهیدراتها مؤثر و سریع نیستند. از آنجایی که کربوهیدراتها به آسانی برای بدن انرژی آزاد می‌کنند قسمت زیادی از رژیم غذایی ورزشکاران باید از کربوهیدراتها تشکیل شود. ضمناً بدن قادر است فقط حدود 2500 کیلو کالری از این نوع منبع انرژی ذخیره کند.

ورزش‌هایی که نیازمند بیش از این مقدار انرژی هستند باید از انواع دیگر منابع انرژی مانند چربی‌ها و پروتئین‌ها استفاده کنند. به محض اینکه کربوهیدراتها تمام شوند به سرعت دوباره تأمین خواهند شد.

باید تأکید کنیم که کربوهیدراتها برای اعمال بدن حیاتی نیستند زیرا هیچ ترکیب واسطه‌ای ضروری تولید نمی‌کنند و به هیچ ویتامین متصل نمی‌شوند بلکه در فراهم آوردن سریع و کافی انرژی بسیار مفیدند. همچنین در استفاده از اکسیژن برای سوخت و سازشان اقتصادی و صرفه جویانه عمل می کنند. کربوهیدراتهای اضافی به چربی مبدل می‌شوند تا در بدن ذخیره و پخش شوند.

 

دانلود فایل
پرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.